Smakade upp med lite grädde och lite salt och vitpeppar. I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås. Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad
Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås. Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad
Mer buljong från fisk och skaldjur tillsätts i bamsekastrullen. Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Men om du vet med dig att du gillar just skaldjurssoppa så varför inte koka en dubbel sats. Ev några hela kräftor eller räkor med skal (för att det ser så snyggt ut)
Smaka av med salt o peppar. Tillsätt räkor ,lax eller vit fisk. Toppa soppan med fänkål , aioli o dill. JaG hettade upp en panna med ca 2 dl olja , skivade fänkål i tunna skivor o friterade , ca 1 minut
Rensa musslorna men behåll några med skal för dekoration. Servera soppan med vitlökscrème fraiche. Låt soppan koka på medelgod värme ca 15 min. Skär fiskfiléerna i 2 cm stora tärningar och lägg ner dem i soppan strax före servering. 4 st fiskbuljong