Börja med att grovriva morötter och skiva hela purjolöken fint. Smaka av med cayenne och citronpeppar. 1Â msk smör 2Â morötter 1 purjolök 7dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 1 stor burk creme bonjour vitlöksost, light 1 burk ICA kräftstjärtar i lake (häll bort saften) 1 burk ICA räkor i lake (häll bort saften) 2 dl creme fraiche lätt 15% 1pkt fryst torsk 2krm cayennepeppar Citronpeppar Dill, hackad 1
Men om du vet med dig att du gillar just skaldjurssoppa så varför inte koka en dubbel sats. Ev några hela kräftor eller räkor med skal (för att det ser så snyggt ut)
Smaka av med salt o peppar. Toppa soppan med fänkål , aioli o dill. Blir ca en halv liter Ca skal (huvuden o klor) från 1/2-1 kg kräftor eller räkor 1 fänkål 2 morötter 1 gullök1 scharlottenlök 1 dl tomatpuré Lite färsk dill 4 dl vitt vin 5 dl vatten Salt o peppar. JaG hettade upp en panna med ca 2 dl olja , skivade fänkål i tunna skivor o friterade , ca 1 minut
Smaka av med salt, peppar och Chili Explosion. Garnera med räkor på en tandpetare och en dillvippa. Skala kräftorna och räkorna och lägg skalen i en långpanna
I helgen tog jag tjuren vid hornen och lagade en fisk- och skaldjurssoppamed den hatade grönsaken. Till och med sellerin smakade bra i det här sammanhanget