Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Senapsgriljering till skinka. Dock så har vi som vuxna utvecklat en alldeles för stor försökslusta i köket för att inte prova olika sätt och smaker, så naturligtvis har vi testat det där med senapsgriljering också
Skär bort svålen på skinkan. Blanda äggula, potatismjöl och senap till griljering. Räcker till ca 2 kg skinka. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg. 2 kg kokt julskinka
Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Skär bort svålen på skinkan. Blanda äggula, potatismjöl och senap till griljering. Om du vill piffa julskinkan lite extra så går det lätt med kryddnejlika som exemplet på bilden
Strö lite majsstärkelse över skinkan så att de griljeringen fäster. Som en liten extra utmaning den här julen passade jag på att utgå från en rimmad skinka för att börja med att helsteka den