Klipp bacon eller rökt skinka i strimlor direkt i grytan. Skär annat kött i mindre bitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha i sin gryta)
Lägg löken i grytan. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Servera direkt ur grytan. 500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka. 1500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 gula lökar eller 1 purjolök 2 dl vatten 1 grön paprika 1 msk tomatpuré 2 msk mango chutney 1 msk vetemjöl 1 dl tunn gräddePutsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Späd med vatten, låt grytan koka upp och sedan eftersteka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Rör om väl och låt grytan eftersteka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet är mört. Låt grytan sjuda ytterligare ca 5 minuter
rökt skinka. Den här grytan gjorde jag med färdiga grytbitar, gott var det och supergod sås, men jag kan tänka mig att denna blir ännu godare med fläskfilé
Lite trött på sill och skinka och köttbullar är du…. Uppriktigt sagt fanns det ganska många recept med krångliga råvaror – men Mma Tafas väldoftande gryta fastnade jag för
Ställ stekpannan åt sidan och ta fram en stekgryta. Lägg smöret i stekgrytan. Häll över köttfärs, lök och baconblandningen i stekgrytan och pudra över vetemjöl