Vi bjöds på tranbärsgriljerad skinka, halländskt vörtbröd, en vegansk smoothiebowl gjord på avokado, bär och nötdryck och Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter
julmat, med skinka, grönkål och allt vad det hör till, ett klassiskt julbord skulle man kunna säga. I vanliga fall brukar vi alltid ha Champinjonsoppa som förrätt, följt av Grönkål och skinka och avslutas med Ris a la Malta
Nej, skriver inte julskinka. Fast kanske särskilt gott just runt jul, med vörtbröd och senap. Skriver skinka, för det här är något som är lika gott året om
Det är ju svålen på skinkan, gravlaxen och någon gräddsås, men det är ju alldeles för lite fett. Dotterns bildDen som inte åt sig mätt av julmaten sträcker upp en hand
Denna kommer jag att laga igen och servera med tex kassler, rökt skinka eller grillad kyckling. För att få ihop det hela gäller att välja vad man vill göra på riktigt och vad man vill tillaga från grunden för att inte vara en urvriden disktrasa när julafton kommer
D Julskinkan var även griljerad med pofiber eftersom jag fick griljera den så kunde jag välja själv. Jag och Tilda spenderade dagen med att göra radiokaka, griljera skinka och annat trevligt medan mamma jobbade
Men vi har varken skinka, korv eller sylta i vårt kylskåp, utan där finns en mängd med annat gott. Ingen jul utan grönkål, denna godsak som bjuder på järn, kalcium, fibrer, en mängd vitaminer, antioxidanter mm och dessutom är så gott