Skinka melon förrätt recept

Melon med lufttorkad skinka

Melon med lufttorkad skinka

Det här är väl en av de lättaste förrätter man kan servera. ) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka
Läckra små drinktilltugg!

Läckra små drinktilltugg!

Trä upp skinka, ost och melon på coktailpinnarna. ½ kg melon. ½ kg melon. 70 g lufttorkad skinka, prosciutto/serrano/parma. Skär osten och melonen i 16 kuber. 70 g lufttorkad skinka
Pestomarinerad mozzarella

Pestomarinerad mozzarella

Här är pestomozzarellan serverad till en paj , skinka med melon, tzatsiki och en god sallad. En liten rätt som passar som en bufférätt eller som förrätt
Kall melonsoppa med sting

Kall melonsoppa med sting

Melonsoppan serverades till förrätt med jordgubbscoulis och lufttorkad skinka. Häll upp soppan i kalla glas och toppa med jordgubbscoulis, parmaskinka och lite rostade frön/nötter
Påskmiddagen

Påskmiddagen

Förrätt – Lufttorkad skinka och melon. Skär bort eventellt fett från den lufttorkade skinkan. Lägg fram melonklyftorna och skinkskivorna på två tallrikar och ringla över lite crema di balsamico
Intervju med Peter Mårtensson

Intervju med Peter Mårtensson

Bästa styckningsdetaljen är såklart Skinkan, som blir utskuren som Kylskinka. Kan jag bara säga vår fantastiska Dessert från EM Varma äpple fyllda med plommonkompott, skalad Ananas som är skårad och fylld med vår egen glace som består av blåbär, rabarber, på detta blir det fikon, egen gjord Vaniljsås och en klyfta av galia melon
Två fräscha sensommarsallader

Två fräscha sensommarsallader

Meloner och skinka är ljuvligt gott tillsammans och med en härligt grön vinägrett blir salladen en fröjd både för ögon och smaklökar
Plock och förrätt med luftorkad skinka

Plock och förrätt med luftorkad skinka

Till barnen gjordes väldigt enkla små snittar av bröd och köttbullar samt melonbitar. Förrätten var en ädelostpaj ed lufttorkad skinka
Kockduellen, rond 3

Kockduellen, rond 3

Parmasskinka med melon. Toppa med skinka. Linda in en bit melon i en halv skiva parmaskinka. Förrätten bestod faktiskt av 3 olika små förrätter. 6 skivor parmaskinka. Rosta skinkan på bakplåtspapper i ugn på 150 grader ca 10 min

Mojito glass

Kan även funka som förrätt med lite lufttorkad skinka o melon till. Recept. Sanne Erlandsson. fre, 2013-07-26 10
God sallad på rester

God sallad på rester

Istället för att rulla in spenat och oströra i lufttorkad skinka la jag upp allt på en tallrik tillsammans med melon, gurka och tomat

Parmaskinka runt grön sparris

Skär bort skalet från melonen, avlägsna kärnorna och skär resten i tunna strimlor. Rulla ihop skinkan till en hård rulle och knyt en bit steksnöre runt om