Därefter häller du öven över färskosten, paprikapulvret ochskinkan. Igår var det uppvisning/konsert med Vincent orkester, så det blev en snabb blomkålsgratäng med lite skinka till middag efteråt
Dela majsen och tärna skinkan. Kylskåpet är fortfarande lite ödsligt, och då får man ta det som finns. Blanda grädde och ramslök, och häll över skinkanoch grönsakerna
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Jag gjorde det på det absolut enklaste viset, men jag kan tänka mig att man kan smaksätta på många olika sätt, med lite färska örter, lite senap eller så kan man lägga i lite skinka eller bacon
Riv skinkan i bitar och fördela i formen. Blomkål är inte allas bästa kompis men det är ju ack så nyttigt och jag tycker att det kan vara gott någon gång ibland
Fördela den frästa purjolöken i en lätt smord gratängform, lägg blomkålen över purjon och fördela skinkan ovanpå blomkålen, häll såsen över alltsammans och strö över resten av parmesanosten
Servera exempelvis ihop med varmrökt lax, skinka eller en bönsallad. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter (eller skär i skivor) och förväll dem några minuter i lättsaltat vatten
Strö över rökt skinka, kassler eller stekt bacon. Kål i alla former är nyttigt och gott. Min familj tycker inte om blomkål men ibland gör jag en gratäng som blir både lunch och middag till mig