Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Idag åt vi en riktigt nyttig ost- och skinkpaj. I dagens ost- och skinkpaj använde jag till pajdegen grövre mjöl jag blandade med keso, i ostsmeten 10% hårdost och lättmjölk. Nyttig ost- och skinkpaj, 1 form. 1 dl kesella mager kvarg. 1 dl kesella mager kvarg
1 dl kesella. 1 dl kesella. Kantareller, skinka och västerbottenost. Jag säger inget mer Har ni inte turen att ha kantareller i frysen så funkar de på burk helt ok till pajer mm
Sätt ugnen på 225°. Gör pajdegen enligt anvisning på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 23 mindre formar
) gräddad paj så är detta en helt vanlig ost- och skinkpaj. En helt vanlig ost- och skinkpaj6 bitarPajdeg. 3 dl vetemjöl2 krm salt75 g kylskåpskallt margarin3/4 dl smal kesella, 1% fettHäll mjöl och salt i matberedaren
Arbeta ihop en deg av mjöl, smör, salt, kesella och vatten i en skål eller matberedare. Vispa ihop ägg, kesella, och mjölk och krydda med salt och peppar
Häromkvällen gjorde jag paj till middag, då vi hade en Kesella i kylen som var på väg att gå ut. Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg
250 g kesella. 250 g kesella. Åhhh. det är så gott med paj. Här har jag gjort en extra stor sats i en extra stor pajform så att pajen räcker lite längre