Den blir ganska stark så gillar man inte det får man ta lite mindre chili och vitlök. Hacka gul lök, vitlök, chili och stek några minuter i olja innan du lägger i tärnad skinka och sedan finskuren paprika
Onsdag - Pasta med ost- och skinksås. Söndag - Lime- och chililax. Just denna skinksåsen. Med smak av lime, ingefära och chili blir detta ett säkert kort på middagsbordet
Pasta med het skinksås (mjölkfri). Sweet chilikyckling (mjölkfri). 2 dl sweet chili. 2 dl sweet chili. Vi har haft mycket på gång och har inte haft tid att stå så mycket i köket, vilket inneburit att vi har ätit mycket wokat sista tiden
Måndag - Pasta med ost- och skinksås. Hur den än tillagas så lovar jag att de ljuvliga dofterna av paprika, vitlök, basilika och chili som sprider sig kommer göra även den fiskkräsna sugen på fisk ikväll
Skinksåsen vann över laxen. 2 nävar hackad kokt skinka (går säkert lika bra med rökt)1 CF mexican chili eller liknande1 CF naturell1 dl riven ostBlanda allt i en kastrull, saltpeppra efter smak - låt koka några minuter
1. Hacka skinka, paprika och champinioner i lagom munsbitar. (1,5. Använder du bacon istället för skinka, stek baconen i någon minut tills de fettat sig, och stek sedan grönsakerna i fettet som blir kvar när du tagit upp baconen)
En klassisk ost- och skinksås tror jag att de flesta har ätit någon gång. Idag gjorde jag denna klassiska rätt fast på Karins vis och det blev grymt gott