Skivad fransyska recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

1 Scan fransyska, ca 1 kg. 1. Sätt ugnen på 130°. Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Bind gärna upp steken så att formen blir trevligare vid tranchering och att stekningen blir jämnare
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

1 kg fransyska (eller annan nötstek). Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna
Slökokt fransyska

Slökokt fransyska

1 bit fransyska. 3 skivade vitlöksklyftor. 1 bit fransyska. 3 skivade vitlöksklyftor. Slökokt fransyska. 1 dl köttbuljong
En fransyska!

En fransyska!

Oljan får följa med vid serveringen för att ge det skivade köttet smak. Igår tillagade jag en kalvfransyska i ugnen under några timmar
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

Lägg i skivad lök, enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

Rödlök, tunt skivad. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

fransyska eller lammstek. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. En klassisk och supergod helgmiddag är detta