Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
1 kg färsk hel rostbiff. Blanda ihop marinaden i en påse. Lägg i köttet och låt marinera ca 3 dygn. Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar
Tag ut köttet ur kylen ett par timmar före tillagning så det blir rumstempererat. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff. Ett helt moment i tillagningen försvinner om du i stället köper färdig, fryst smördeg
Slå lite vatten i botten på ugnsformen så det inte blir att osa bränt under tillagningen. Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform
Tillagning. 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt. 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt
Kalvstek är kalvens motsvarighet till nötstek och rostbiff. Servera med rostad vitlökssås, äpplen och lök från tillagningen, pressgurka samt kokt potatis