Häll i madeira-vinet när köttet fått fin färg och låt det sedan reduceras ner tills blir antingen som sirap i konsistensen eller det nästan försvunnit, håll då på buljongen och låt den sedan koka ner till hälften
grönsaksbuljong. kycklingbuljong. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
När samtliga filéer pocherats, sila buljongen i en bunke och använd den som skysås. Låt buljongen, gurkbitarna och kryddorna sjuda upp i en traktörpanna och lägg försiktigt i filéerna
Häll i köttsaft och buljong och vrid upp plattan till högsta värme. Men det var den enkla skysås med rosmarin och shalottenlök som jag serverade till som lyfte rätten till helt sjuka höjder
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Långkokta, tjocka revben i härlig skysås. Jag byter gärna ut den mörka ölen mot en mustigare oxbuljong och det blir verkligen otroligt gott, mört, saftigt och smakrikt
Allt blir gott bara de får bli riktigt möra och bräsera länge i en god buljong. Skysås. En älskad husmansklassiker här hemma är rullader av alla de slag
Helstekt kotlettrad, med härlig skysås. Fina fläskkotletter med ben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i