Skysås buljong recept

Pannbiff med lök & Skysås

Pannbiff med lök & Skysås

Använd skyn som finns i pannan och tillsätt buljong och soja. Skysås. Skysås. 1 st buljongtärning. 1 st buljongtärning
Helstekt kotlettrad med skysås

Helstekt kotlettrad med skysås

Vispa ur stekpannan med buljong och tillsätt tomatpuré. 4 dl kraftig köttbuljong. 4 dl kraftig köttbuljong
morötter och potatis i ugn, kryddade kyckling filéer, skysås

morötter och potatis i ugn, kryddade kyckling filéer, skysås

grönsaksbuljong. kycklingbuljong. marinera kycklingen i resterande kryddor och kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås
Pocherad vitfiskfilé med skysås och kokt potatis

Pocherad vitfiskfilé med skysås och kokt potatis

När samtliga filéer pocherats, sila buljongen i en bunke och använd den som skysås. Låt buljongen, gurkbitarna och kryddorna sjuda upp i en traktörpanna och lägg försiktigt i filéerna
Poussins med rosmarin och citron samt underbar skysås

Poussins med rosmarin och citron samt underbar skysås

Häll i köttsaft och buljong och vrid upp plattan till högsta värme. Men det var den enkla skysås med rosmarin och shalottenlök som jag serverade till som lyfte rätten till helt sjuka höjder
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Pluras kålpudding

Pluras kålpudding

Servera med lingon och skysås. buljong eller vatten. Slå på lite buljong eller vatten och grädda i 200 graders ugnsvärme en och en halv timme
Kållåda

Kållåda

Servera kållådan med kokt potatis, lingonsylt och om du önskar, en skysås. Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt
Örtkryddade fläskkotletter i gräddsås

Örtkryddade fläskkotletter i gräddsås

Helstekt kotlettrad, med härlig skysås. Fina fläskkotletter med ben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i