Skysås rödvin recept

Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv med Skysås

Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv med Skysås

Skysås med Rödvin och Grädde. 3 dl rödvin - förslagsvis castiliero del diablo. 3 dl rödvin. Härom dagen fick jag en förfrågan om ett bra recept på älgstek
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Putsa till sugar snapsen och lägg upp, ringla över skysåsen. Rödvin. Klassiker som man kan göra på många olika sätt
8 Januari Vildsvinsstek

8 Januari Vildsvinsstek

Och skysåsen. I med vatten, morötter, gul lök, några vitpepparkorn, enbär, och lite rödvin. mmm jag älskar skysås
Favorit i repris: Rödvinsmarinerad älgstek

Favorit i repris: Rödvinsmarinerad älgstek

Gör en skysås så länge steken vilar (och koka potatis). Rödvinsmarinad. I det här fallet har vi syrligt rödvin i grunden så vi behöver tomatpuré och farinsocker för att balansera upp syran
Fläskschnitzel med rödvinssås

Fläskschnitzel med rödvinssås

Smaka av skysåsen med salt och svart- eller vitpeppar. Koka upp rödvin, vatten, balsamvinäger, socker och timjan
Lammytterfile

Lammytterfile

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Pannbiff med lök och pressgurka

Pannbiff med lök och pressgurka

Koka ihop till en härlig skysås. Deglasera stekpannan med lite vatten och och smaksätt med kalvfond, lite rödvin salt och peppar
Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

Smaka av skysåsen med salt och svart- eller vitpeppar. Fortsätt med rödvinssås. koka upp rödvin, vatten, balsamvinäger, socker och timjan
Svamprisotto serverad med parmesangratinerat kycklingbröst och rödvinssky

Svamprisotto serverad med parmesangratinerat kycklingbröst och rödvinssky

Finhacka grönsakerna till skysåsen. Rödvinssky. 0,5 morot / 0,5 gul lök / ca 50 g rotselleri / 1 stor vitlöksklyfta / 0,5 dl röd balsamvinäger / 3-4 dl torrt rödvin / 2 dl vatten / 0,5 dl kalvfond / 5 vitpepparkorn / 1 lagerblad / 2 msk körsbärssylt / 25 g smör / rapsolja att fräsa i. 3-4 dl torrt rödvin
Lammstek med vitlök och rosmarin

Lammstek med vitlök och rosmarin

Skysås. Häll på en skvätt rödvin i långpannan och koka ihop. 1 skvätt rödvin. 1 skvätt rödvin. Hur har ni det med påskfirandet
Tips på god helgmiddag

Tips på god helgmiddag

När det är dags för helg tycker jag att det är trevligt att laga något extra gott till middag och här kommer ett jättegott recept på ankbröst med butternutpumpapuré, skysås och sparris som jag gjorde förra helgen