Skysås lamm recept

Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vill du så gör en skysås i stekpannan när du stekt färdigt köttet. Sitter ni nu inte på vildsvinsfilé så kan ni naturligtvis byta ut den mot någon annat gott, fläsk, lamm, quorn, kyckling, nöt, kalkon, fisk
Bräserat lammlägg

Bräserat lammlägg

några av rotfrukterna från grytan och en skysås. Lax, kyckling, sill och lamm är väl dom som vi förknippar med påskhelgen, vad har ni för speciella önskemål på era påskabord
Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater.

Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater.

Låt köttet ligga kvar i formen med locket på under tiden som du färdigställer skysåsen. Förra året lagades lamm till och så även i år, fast denna gången valde herr M att köra med en lite rustikare rätt och enklare tillagning, less is more heter det ju
Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

På franskt vis kan man nöja sig med en sked skysås på köttet. Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter
Middag på Atmosfär, Malmö

Middag på Atmosfär, Malmö

Bland annat jag valde denna fina lammfilé med skysås, stekt svamp (champinjoner och kantareller) och en tunn bit krispigt bröd
Bröllopsfest på Ängavallen

Bröllopsfest på Ängavallen

Varmrätt var lamm från gården, lammkorv, ugnsrostad potatis med rosmarin, grönsaker och skysås. Ängavallen, Ängavallen lamm, bröllop, middag
Fetaostbakad endiv med lammfilé och berberisås

Fetaostbakad endiv med lammfilé och berberisås

Vill man ha en lite tjockare skysås går det bra att toppreda med en eller två teskedar mjöl. För att komma ”ikapp” såg jag till att få med mig några lammfiléer, en rejäl bit fetaost, endiver, berberibär, pistagenötter och körvel hem

Rosmarinkryddad skysås m honung

  Skala och hacka lök och vitlök Fräs lök, vitlök och rosmarin i olivolja i kastrull utan att löken får färg
En liten smakbit av det Norska landskapet på Östlandet.

En liten smakbit av det Norska landskapet på Östlandet.

Ugnsgrillad lammkrona med rotsakspytt och skysås. Lammkronan, den bästa biten på hela lammet anser många då, och det kan man ha många åsikter om, själv är jag väldigt förtjust i alla de bitar på lammet som har kvar en del ben, som just tex, den här lammkronan, för det ger en så himla god och intensiv smak när benet sitter kvar på köttbiten
Fårkött godare än lammkött

Fårkött godare än lammkött

Servera med hasselbackspotatis, gröna bönor och skysås. Jag har alltid tyckt fårkött är gott, det ger lite mustigare smak än lammköttet, som ibland inte smakar så mycket tycker jag