Pressgurka här gjord på inläggningssorten, Rhensk Druv…. Hacka persiljan och strö över inläggningen. Pressgurka med honung 400 g gurka, slanggurka eller inläggningsgurka 2 msk honung 1 msk ättikssprit 1 dl vatten 1 krm salt rikligt med persilja 1
Vill du göra en snabbare inläggning av vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Jag växte upp med en mamma som lagade den mesta maten från grunden
Den godaste inläggningen hittills. som jag testat iallafall. ). Gurkorna ni såg i förra inlägget ligger i dessa burkar, tillsammans med squash/zucchini och lite annat man kan skörda såhär på hösten
Då är den här inläggningen, eller ska man kalla det bara helt enkelt för gurksallad, helt perfekt. 1 stor slanggurka eller motsvarande västeråsgurkor. ) 1 stor slanggurka
Överför inläggningen till varma, steriliserade burkar och förslut omedelbart. Helst vill man ju att inläggningen ska vara knaprig så skiva inte gurkorna för tunt, jag skulle hålla dem 1-1½mm
1 kg slanggurka. Skiva gurkan. Skala och skiva löken. Koka alla ingredieser till lagen. Låt svalna. Varva gurka och lök samt rikligt med hackad dill i en kruka
1 slanggurka. Skala av hälften av gurkans skal med potatisskalare, så att den blir randig. Hyvla den i tunna skivor med osthyvel och lägg den i en skål