Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar. det gröna från en gul lök. Blanda sen resten av ingredienserna och häll över gurkorna
Börja med kryddpastan, blanda vitlöken med alla kryddor, stöt i mortel, tillsätt saltet och oljan. Salt från kvarn efter tycke och smakHasselbackspotatis
Skala och skiva de gula lökarna. Ja, både saftiga och delikata. Löken. Smält smöret i stekpanna och fräs löken tills den blivit mjuk och fått lite färg utan att bli riktigt brynt
Lite solvarma tomater och färsk slanggurka är gott till. Salta och peppra ovansidan, sprinkla lite hackad vitlök över och lägg ett salviablad på den sidan som är upp
ca ½ normalstor slanggurka. Skala och grovriv löken. Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
Koka upp vatten, vinäger och salt i en kastrull blanchera rödlöksskivorna i någon minut. Låt den svalna helt och dela i halvor eller klyftor beroende på storlek