Smör recept recept

Recept: torskrygg med citron, rödlök, kapris och brynt smör

Recept: torskrygg med citron, rödlök, kapris och brynt smör

det brynta smöret behöver brytas av med lite sälta och syra (från citrusen). Receptet kommer från början från Bon Appetit, så idén är helt och hållet deras men jag ändrade ganska mycket i det för att det skulle passa mig
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.