Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel. Eller pröva att fylla wienerbröden med sylt, äppelmos, vaniljkräm eller marmelad
Förra gången som jag provade att göra wienerbröd så blev de lyckade men inte ritkigt så frasiga som jag vill ha dem så idag provade jag igen och ändrade lite på ugnsinställningarna
Istället för filodeg bakade jag mina shaabiyet med smördeg denna gång och det blev fantastiskt gott. Det blev typ wienerbröd på mellanösterns vis med smördegen
Som en blandning mellan Wienerbröd, Baklava och äppelstrudel fast utan äpplen. Wienerbröd. Som en blandning mellan Wienerbröd, Baklava och äppelstrudel fast utan äpplen
Men min första erfarenhet av denna delikatess när jag 82 besökte grekland första gången med min blivande man var, *rynkar på näsan åt minnet* fetaost i wienerbröd
Jag har aldrig gjort wienerbröd förut – bara så ni vet. Om du vill, rör ihop en kristyr av florsocker och lite vatten och ringla över när wienerbröden svalnat
Lägg en klick kräm på varje smördegscirkel och pensla uppvispat ägg på kanterna. Igår bakade jag min egen variant av wienerbröd med härlig vaniljkräm i mitten och ett stänk av mörk choklad