Hacka löken och bryn den och färsen och tillsätt taco mixen och övriga kryddor med tomaterna och vattnet och låt puttra i ca 30 minuter tills vätskan kokat bort och låt svalna
Smördegen delade jag i sex bitar, sedan fördelade jag fyllningen på delarna. I kylen fanns lite fetaost, en bit mozarella, några halvor soltorkad tomat och en rulle smördeg
Skopa upp ungefär 1dl fyllning i mitten på varje smördegscirkel och vik över degen och förslut genom att pressa ihop kanterna, och trycka med en gaffel längs med hela sidan
Smördegspiroger med en fyllning av kyckling, champinjoner, purjolök, curry och mango chutney. Lägg fyllningen på ena halvan, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik över andra halvan
Receptet på fyllningen har jag hittat hos Hallon och Blåbär. Kavla ut de frysta smördegsplattorna något (de färska behöver ej kavlas) och häll fyllningen på ena långsidan och vik ihop
Klicka i fyllningen med en sked och nyp ihop kanterna på smördegsplattorna. Det är viktigt att det inte kommer fyllning längst ut i kanten, för då spricker pirogerna upp vid gräddningen
lite fyllning på ena sidan och vik över den andra till. Strimla kycklingen och stek med kryddor eller. använd strimlad kyckling eller kött från grillad kyckling