En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Skala bort hasselnötternas skal, enklast är att lägga dem i en handduk och gnida fram och tillbaka
Smörkräm. Receptet på marängtårtan som jag gjorde till tjejernas inflyttningsfest har efterfrågats. Vispa äggvitorna hårt, häll sedan i sockret och vispa en stund till
Med frukt emellan bottnarna eller bara smörkräm, choklad ovanpå eller som jag har tagit, med bär. Alla har varit utspridda på olika håll denna helg så det är lite extra mysigt att samla alla en stund och fika tillsammans
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Bred på smörkrämen på ena bottnen. Plötsligt har energin till att baka infunnit sig och jag har ändrat lite i flera av mina gamla recept för att gå till något godare kakor, saftigare frukostbullar och andra smaker
Smörkrämen. Tillsätt socker och vispa återigen hårt. Lägg på smörkrämen på den ena maräng bottnen. Låt marängen stå i ugnen och torka till sig i ett par timmar
Marängtårta med smörkräm, hallon, grädde och massor av frukt utanpå. Smörkräm. Rita en till rundel på andra plåten fast lite mindre, fyll den med lite marängsmet, spritsa resten av marängen till toppar runt om som en kant
Marängtårta med smörkräm. smörkräm. Låt krämen stå på värmen och vispa tills den tjocknar. - bred på smörkrämen och lägg sedan den andra bottnen på, bred på lite smörkräm och sedan grädde och jordgubbar ovanpå