Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Vänd försiktigt ner sockret, rör om och fortsätt vispa med maskin till ett blankt och hårt skum (det ska gå och vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut), det tar några minuter
Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st. Smörkräm2 st äggulor½ dl socker½ msk vetemjöl1 dl vispgrädde45 g smör. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st
Smörkräm. Smörkrämen. Bred smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Jag serverade marängerna, smörkrämen, grädde, blåbär, jordgubbar och hjortron var för sig och sen fick var och en bygga ihop sin egna bakelse
Hade även i lite marängsmörkräm som blivit över från tårtbak. Den där svartvinbärscurden jag gjorde förut testade jag att ha som fyllning i en enkel rulltårta