Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Många allergier, överkänsligheter och dieter kräver att vi undviker vetemjöl. Av den anledningen testade jag att göra smulpaj utan vetemjöl, den innehåller istället mandelmjöl och havregryn
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienserna till smulpajen i en bunke. Smöra sedan en pajform. Blanda sedan blåbären och hallonen med lite socker och potatismjöl
Det fantastiska med smulpajer är att man kan variera dem så himla mycket. Då räcker det med bara någon deciliter bär eller ett litet äpple för att trolla fram små minismulpajer
Synda sunt med nyttigare paj. Det finns en bakblogg som heter Baka sockerfritt som jag gillar mycket. På den blogg hittade jag världens enklaste sockerfria och mejerifria smulpajdeg