Smörbullar recept

Smörbullar

Smörbullar

​Ett måste till helgfikat. Saftiga bullar med vanilj och smörsmak. Toppat med knastrigt socker. Mums
Smörbullar

Smörbullar

Här kommer en favorit i repris, smarriga smörbullar. Jag har bakat dom många gånger och är lika uppskattade varje gång
Smörbullar med saffran

Smörbullar med saffran

Supergoda saffransbullar med smörkräm. Hittade ett recept på hembakad men jag gjorde om det. Jag la pärlsocker och inte florsocker och tog bort kardemumman och ökade på vissa ingredienser
Smörbullar med mandelkräm

Smörbullar med mandelkräm

Ugn 225 grader. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37º. Häll degspadet över jästen och rör ut den
Smörbullar

Smörbullar

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Smörbullar med vanilj

Smörbullar med vanilj

Blanda mjöl, rumsvarmt smör i klickar och bakpulver i en skål. Smula ner jästen i en annan skål och häll på kall mjölk
Smarriga smörbullar

Smarriga smörbullar

Mumsiga goda bullar som är lätta att baka. Bakas i folieformar. Ingredienser. 75 gr jäst3 dl mjölk6 dl mjöl + ca 10-12 dl300 gr rumsvarmt smör1 1/2 dl socker3 st äggSå här gör du
Smörbullar

Smörbullar

Blanda mjöl och socker och finfördela smöret häri. Rör ut jästen i kall mjölk och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ett lätt uppvispat ägg
Smörbullar

Smörbullar

Bakade lite härligt goda smörbullar idag gjord på karlsbaderdeg. En karslbaderdeg innehåller mycket smör och ägg och det blir så härligt lätta och luftiga bullar med mycket smörsmak, tokgott helt enkelt
Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g  smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4  (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min