Hos oss här nere i södra Skåne friskar det på rätt rejält kan vi berätta, vi var ute en snabb sväng i eftermiddags och på bara den halvtimmen märkte vi hur det ökade i vindstyrka ganska mycket
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning
Den där lilla paketen sill gör ju hela proceduren med att lägga in sill både enklare och snabbare och när något är enklare och snabbare, så vågar sig plötsligt flera på att prova nya upplevelser
Att den dessutom är lätt och snabb att göra gör det ju bara bättre. Med arkitekter i familjen är det självklart att den här sillinläggningen finns på julbordet
Gör samtidigt inläggningslagen genom att blanda alla ingredienser och ge det ett snabbt uppkok. I år har jag förutom mina stående julsillinläggningar på Löksill, Senapssill, Citron & pepparrotssill och Äppel & kanelsill, även gjort Lingon & kardemummasill och en Rostad vitlökssill
Min känsla är att runt var tionde fisk jag filear har mask, men det kan säkert bero på varifrån fisken kommer, fiskart, hur snabbt den rensas och liknande
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Konsten att få till riktigt goda sillinläggningar är faktiskt rätt enkel, så prova att göra egna i år istället för att köpa butikernas översötade burkar
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning
Det är även det som är enklast och snabbast att tillaga själv på ett julbord, om du känner att du inte har den tid och lust som krävs för att laga ett riktigt hemlagat julbord