Detta åt vi för någon månad sedan, en lördagkväll om jag inte minns fel och det passar alldeles utmärkt att bjuda på eller att äta en dag mitt i veckan om man vill lyxa till det
När jag var student fanns det en smaksatt crème fraiche som smakade curry, och jag brukade steka kyckling, fräsa en röd paprika och sedan röra ner den där färdiga crème fraichen, sen var middagen klar
GI – glykemiskt index är läran om hur långsamma ochsnabba kolhydrater olika snabbt omvandlar kolhydrater till ren energi och hur snabbt de höjer blodsockret
Ta upp det marinerade köttet och stek detta hög värme i snabba, korta omgångar (jag delade upp och stekte köttet i omgångar för att pannan inte skulle kylas ner för mycket och koka köttet istället för att steka det)
När du har tid och inspiration se till att fyll frysen med goda matlådor. Att få till hälsosam mat när både inspirationen och tiden inte finns kan ibland vara svårt
Men den här gången hann jag inte det eftersom det blev lite snabba ryck. Den här goda fisk- och skaldjurssoppan fick vi på senaste tjejträffen hos Åsa och den var så otroligt god så det läskas i munnen nu när jag skriver åt er och tänker på soppan
Bäst tyckte de om den snabba varianten - den med Heinz Vita Bönor i Tomatsås. Man kan hitta cassoulet (en gryta med bönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike
De senaste veckorna har vi ätit den här snabba maträtten flera gånger. Receptet finns i sjuttioelva olika tappningar på nätet, och frågan är väl vem som egentligen kan åberopa rätten till originalet