När allt socker rörts ner rör man kraftigt i 10 minuter. 5 kg socker. Koka lingonen i 15 minuter. Lyft grytan från spisen och rör ner sockret i en tunn stråle
Lingonsylt, som gärna får vara lite syrlig enligt min smak, går utmärkt att koka utan socker. Även om man kokar sylt med en hel del socker och det därmed inte är särskilt nyttigt så är det ändå en ren produkt som man vet vad den innehåller
Här kommer ett recept på en mycket enkel och god lingonsylt. =)Lingonsylt. 1 liter frysta lingon1 dl vatten3 dl sockerBlanda allt i en kastrull och låt koka i 15 minuter. Detta blir en ganska så lös lingonsylt, vill man ha den mera geleig så kan man låta lingonen koka i vattnet ca 10 minuter, tag kastrullen från spisen skumma av och häll därefter i sockret litet i taget och rör om tills sockret har löst sig. 3 dl socker
Köp hem lite grann och koka egen lingonsylt, om du bara visste så gott det är. Receptet nedan är på en klassisk, ganska neutral lingonsylt där bären står i fokus
6 dl syltsocker. Rensa lingonen. Skala, kärna ur och tärna päronen ganska fint. Koka upp lingon, päron och vatten i en stor gryta och koka under lock i 15 minuter