Sockerlag frukt recept

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
Recept: marängtoppad frukt med lättvispad grädde

Recept: marängtoppad frukt med lättvispad grädde

När sockret smält är din sockerlag klar. Frukt till efterrätt är ju dessutom extra bra i förkylningstider, särskilt citrusfrukter eller kiwi packade med c-vitamin
Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagen till behaglig soppkonsistens. någon frukt t ex jordgubb, hallon eller körsbär
Inlagda plommon

Inlagda plommon

Sockerlag. Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt
Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag…

När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispa till marängen är kall. Då kom min briljanta kollega Lisa på idén att det vore nog gott med en passionsfruktsmousse
Julens fruktsallad med rostade nötter

Julens fruktsallad med rostade nötter

Låt kryddorna dra i sockerlagen tills den svalnat. Skär bort skalet från citrusfrukterna. Sockerlag. Lägg upp all frukt vackert på ett fat
Piggelin päron-drink

Piggelin päron-drink

Ingen sockerlag att koka, ingen citron eller lime att pressa och egentligen inget mätande heller. glaset med någon frukt
Mangomoussetårta med passionsfruktspuré!

Mangomoussetårta med passionsfruktspuré!

Häll i sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning. Hon älskar passionsfrukt och tropiska frukter så det blev en mangomousse tårta med en topping av passionsfrukt
Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpaj med Italiensk Maräng

När sockerlagen är varm, häll i den i en tunn stråle i äggvitan medans det fortfarande vispar, och vispa sedan tills den svalnat av, då är det redo att spritsa
Italiensk maräng

Italiensk maräng

Rör inte för mycket i sockerlagen när det har börjat koka. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
KinderÄgg dessert

KinderÄgg dessert

Aprikoser i sockerlag är inte bara gott utan ser ju dessutom ut som ägghalvor så de var givna tillsammans med chokladäggen och så några skivade jordgubbar, vispgrädde och lite riven choklad på toppen