Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott och med bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
När sockret smält är din sockerlag klar. Frukt till efterrätt är ju dessutom extra bra i förkylningstider, särskilt citrusfrukter eller kiwi packade med c-vitamin
Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår
Sockerlag. Frukt. Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementin till en sockerlag. Lägg upp frukten fint på tallrikar och toppa med kokosglass och kokosflingor
Sockerlag. Frukt. Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementin till en sockerlag. Lägg upp frukten fint på tallrikar och toppa med kokosglass och kokosflingor
När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispa till marängen är kall. Då kom min briljanta kollega Lisa på idén att det vore nog gott med en passionsfruktsmousse på
Häll i sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning. Hon älskar passionsfrukt och tropiska frukter så det blev en mangomousse tårta med en topping av passionsfrukt
När sockerlagen är varm, häll i den i en tunn stråle i äggvitan medans det fortfarande vispar, och vispa sedan tills den svalnat av, då är det redo att spritsa
Rör inte för mycket i sockerlagen när det har börjat koka. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Aprikoser i sockerlag är inte bara gott utan ser ju dessutom ut som ägghalvor så de var givna tillsammans med chokladäggen och så några skivade jordgubbar, vispgrädde och lite riven choklad på toppen