Häll ner den varma sockerlagen i äggvitan under vispning och fortsätt vispa tills marängen svalnat. Rör socker och ägg i en bunke tillsättapelsinskalet och saften från båda apelsinerna
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Tillsättapelsin (saft och skal) och maränger. Häll upp i glas & tillsätt is och soda vatten. Salta och peppra samt krossa sedan med en gaffel till en grov röra
Sjud tills fikonen är mjuka och sockerlagen nästan kokat in och tjocknat. Arrangera ostarna på ett vackert fat och servera tillsammans med fikonkompotten
Man kan också göra mera omgångar kryddextrakt och sockerlag, så man har på lager till julafton. Blanda socker, vatten och kryddorna som du silat bort från extrakten i en kastrull och koka upp så att sockret smälter och att du får ur det sista av kryddorna, sila försiktigt upp sockerlagen
Blanda fruktjuicer, vatten och sockerlag i en microsäker behållare. Till mina Whiskey Sourshots ville jag göra något annat så jag gröpte ur apelsinhalvor och använde som formar, när de stelnat skar jag upp klyftor