Sockerlag till päron recept

Inkokta päron

Inkokta päron

Den största delen päron kokade jag in i en sockerlag med smak av vanilj och en liten del fick även sällskap av lite saffran

Inkokta päron

Sockerlag. Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
Inkokta päron

Inkokta päron

Sockerlag. Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
Vaniljkokta päron med lättvispad grädde

Vaniljkokta päron med lättvispad grädde

Lägg päronen i en skål och förvara i kylen tills de är helt kalla. Något jag älskar som dessert som jag ätit sedan jag var liten är sånna här smarriga päron
Marinerade päron med vit chokladmousse

Marinerade päron med vit chokladmousse

Blanda en sockerlag av vatten, citronsaft, socker, urtagen vaniljstång och ingefära. Vänd ned en tredjedel av grädden i chokladen och blanda till en kräm
Päron i vanilj- och ingefärslag

Päron i vanilj- och ingefärslag

Jag ville göra en efterrätt igårkväll, med päron, och jag funderade på om det var karameliserade päron eller päron i ett nyttigare "sockerlag" jag ville göra
Marinerade päron med vit chokladmousse

Marinerade päron med vit chokladmousse

Blanda en sockerlag av vatten, citronsaft, socker, urtagen vaniljstång och ingefära. Vänd ned en tredjedel av grädden i chokladen och blanda till en kräm
Päron, palsternacka och hasselnöt

Päron, palsternacka och hasselnöt

sockerlag. Låt slantarna steka med tills de är karamelliserade. Päronsorbet. Fortsätt vispa och tillsätt samtidigt hasselnötsoljan i en tunn stråle, tills lagom konsistens uppnås
Ingas inkokta päron

Ingas inkokta päron

Om det blir sockerlag över, spara och smaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den. Skala päronen, dela dem halvor och gröp ur kärnhuset

Vanilj- &Vinkokta Päron med Vaniljsemifreddo

 Päronen serveras ljumna med vaniljglassen och jag brukar dessutom koka ner lagen till en slags sirap som är gudomligt god att ringa över anrättningen något man gör medan päronen lugnar ner sig lite