Smält margarinet, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet. Smält margarinet, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min. 5 tsk kanel
6 tsk kanel. Vispa ägg och socker. Blanda ner övriga ingredienser. Bred ut i smord långpanna. Blanda ingredienserna till toppingen och klicka ut över smeten
Kanel, kardemumma, äkta vanilj är smaskens ihop med rabarber, vinbär och hallon. Den går att variera med frukt och bär, lite nötter eller tillbehör - baka på det som finns hemma
Det var första plåtningsdagen för boken och vi hade tema sommarkakas. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Känns som en solklar sommarkaka som passar alla som vill fika lite hälsosammare. Den består utav tre lager där bottenlagret har solrosfrö som bas, och som även kan smaksättas medkanel om så önskas
Smält smöret till toppingen, och blanda ned socker, kanel och havregryn. Det är Jonas mamma som nästan alltid har med sig den här kakan när de kommer och hälsar på – den så kallade Sommarkakanmed blåbär
Täck en långpanna med pakplåtspapper och bred sen ut smeten över hela långpannan. Vill du ha en kaka med lite friskare smak - skiva två äpplen och stick ner skivorna i kakan innan du häller på glasyren