I fiskgratängen simmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "man kan aldrig överdosera dill" gäller som bekant fortfarande
Lax, torsk, spätta, sej. Söndag - Fläskfilégratäng med vitvinssås. Denna gratängen vilar på en risbädd och innehåller mör fläskfilé och en fantastiskt god vitvinssås som är barnsligt lätt att tillaga
Ett riktigt bjudrecept är att linda in flundrorna (eller för den delen spättafiléerna om du har lättare att få tag på det) i rökt lax och servera med potatis och vitvinssås
På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås
Helstekt rödspätta med ljummen ärtsallad och brynt smör smaksatt med Amber ale och persilja. Torskrygg, färdig vitvinssås, husets fisksoppa och två av de små knubbiga bröden bakade på råg, havre, filmjölk och honung