Den görs vanligtvis med spaghetti men jag gjorde den med egentillverkad pasta. Det här är ett ännu mer grundläggande recept för Guanciale än Bucatini All’Amatriciana
Får man inte tag på bucatini går det bra att använda vanlig spaghetti. Om ni åker till Rom så är den här rätten ett måste… Bucatini all’Amatriciana innehåller pancetta som är ett italienskt saltat och lufttorkat sidfläsk
Samma området som Spaghettialla carbonara också ursprungligen kommer ifrån. Det är härifrån som - i allafall enligt kokboken Det italienska köket – rätten vi lagar ikväll fått sitt namn ”Bucatini all’amatriciana” på svenska pasta med stark skinksås
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Amatriciana serveras med bucatini, spaghetti eller penne. 2 mars 2012-Jag tror att jag ätit mig igenom åtminstone 70 restauranger i Rom och på alla har jag provat deras pasta all'amatriciana