spaghettimed tomatsås och vinkokta musslor. spaghettimed tomatsås /. Tomatsåsen kan du göra långt i förväg, det mår den bara gott av men musslorna kan du vänta med tills gästerna har anlänt
Koka alltsammans under omrörning och vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel. Smaka upp med 2 tsk salt och färska örter. Tillsätt musslorna när ca 4 minuter koktiden återstår, koka tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat
Blanda i persiljan och smaka av med salt. Lägg i spaghetti och musslor samt häll på buljong och smör. Släng de musslor som är öppna om de inte stänger sig när du knackar på dem
Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vitt vin med olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
Fräs musslor, bläckfisk och räkor i en stekpanna med resten av oljan. Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Skala morötterna och strimla dem till spaghettimed hjälp av en grönsakssvarv. Det går också bra med mandolin eller potatisskalare, men tjockleken påverkar förstås koktiden