Låt spaghettin koka i spadet tills den är “al dente”. 400 g spaghetti. 400 g spaghetti 1 kg vongolemusslor (eller hjärtmusslor) vatten salt 2 msk vatten 4 msk vitt vin 4 msk olivolja 2 klyftor vitlök, lätt krossade 8 stjälkar bladpersilja 1 msk smör havssalt svartpeppar 1,5 msk bladpersilja, hackad bladpersilja, att garnera med
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna linguini) 340 g majskorn 3 förp tonfisk i vatten (à 120 g) 2 dl crème fraiche 1 rödlök 1/2 ask plommontomater (à 500 g) 65 g ruccola Att ha hemma salt peppar Lägg till i inköpslistan
400 g spaghetti (eller spaghettoni) 4 äggulor griskind 25 g pecorinoost, fint riven 25 g parmesanost, fint riven, lagrad minst 16 månader svartpeppar, gärna mortlad eller från kvarn salt grovt salt
Koka spaghettin al dente i saltat vatten. ) men denna som jag lagat hemma efter Gennaro Contaldos recept är helt klart den godaste hemlagade versionen jag ätit
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
OSTSPAGHETTI MED KÖTTRAGU. Spaghetti är kanske främst barnens favoriträtt. Ostspaghetti. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen