Det här är första gången jag gör Spansk chorizo. Den är oftast lufttorkad men kan också vara färsk. Jag gjorde en ganska enkel kryddning med paprika, ancho chili och vitlök
Morotssoppa med chili och ingefära, 4 portioner2 msk kokosolja1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 bit ingefära, som din tumme ungefär1/2 röd chili, typ spansk peppar6 normalstora morötter (500 g)4 dl vatten5 dl krämig kokosmjölk1 tärning ekologisk grönsaksbuljongeller 1 msk buljongpulver av bra kvalitetfisksåscitron
Vi får en fantastisk frukostbuffé på hotellet, med Spansk Cava till för den som så önskar. Njutningar. Nu är det snart dags för nästa resa, har varit mycket av den varan under våren
Ganska små bär i år dock, mycket taggig buske, som står mitt ibland hallonsnår och spansk körvel i vår numera något vildvuxna 'grönsakshörna' …regn och blodiga fingrar
Toppades även med lite spansk körvel. Hepp. Som ni kanske minns så var jag på ävenflykt förra helgen (ett så himla bra i hopsatt ord av utflykt och äventyr som mina gudbarn Bonnie och Rio har hittat på)
Kvällens överraskning, Uppsalarestaurangen Tilltugg och deras spanska öler. Uppsalarestaurangen Tilltugg bjöd på festivalens överraskning, då de presenterade en lista öler från spanska Naparbier, och låt mig direkt säga att jag var raskt tvungen att slakta ett antal fördomar jag haft om spansk öl
1 chili, spansk peppar. Det finns recept som låter vansinniga – som det här. Att stoppa ner paprika och chili i kycklingbuljong, pressad apelsin och crème fraiche, det kan väl inte bli gott