Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Sila spadet och spara det till soppa eller risotto. Kontrollera först att musslorna är hela och att skalen sluter ihop när du knackar dem mot köksbänken
Spara gärna spadet och använd som buljong. Häll över musslorna i ett durkslag med en skål under. Kasta skadade musslor eller de musslor som inte öppnat sig
När musslorna öppnat sig så plockar du upp dem och låter dem vila, spara kokspadet. Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk
Spara musselspadet. Tvätta musslorna noga, dra bort skägget och släng dem som inte stänger sig. Koka upp ½ dl vatten (det står faktiskt så i receptet) i en kastrull och lägg ner musslorna