En fräscht tillbehör till fisk, och säkert också kyckling, med asiatisk influens. Lägg upp spetskålen på tallrikarna, fördela såsen över och toppa med den smörstekta torsken
Att rosta kål i ugnen blir ett tillbehör som passar bra till kött, fisk och kyckling. Här använder jag spetskål, men om vitkålen är mjäll och fin går det lika bra
Fisk & skaldjur, Husman. Dela spetskålen på mitten, stek på hög värme i lite olja med snittytan nedåt. 1 spetskål. Ca 1 msk fiskfond. Lägg i fisken & rimma den i 30-45 minuter. Salta den & in i ugnen ihop med fisken i ca 15 minuter. 1 spetskål
Gillar ni inte fisk så testa att laga spetskålen och servera till något annat som ni tycker om. Spetskål har jag mest köpt när vitkålen varit slut i affären och då ätit kall i sallader
Viktiga livsmedel i min kost är grönsaker som avokado, broccoli, blomkål, sparris, spetskål, viktkål och givetvis fisk, lax, skaldjur, smör, kött, majonnäs och ägg