Lägg ut spetskålen och purjolöken längs sidorna på en plåt klädd med bakplåstpapper. Blanda ihop sojan, sesamoljan och limeskalet i en skål och pensla sedan på laxen och spetskålen
Varmrökt laxmed hjortronyoghurt och somrig trädgårdssallad, foto. Här smakar jag upp syrlig yoghurt med hjortron och honung som plockar fram den eftertraktade sötman
Du kan även lägga till grönsaker runt om laxen, blomkål, broccoli, spetskål. Häll över Abba "Middagsklart citronsås" över laxen och toppa med några citronskivor
Igår blev det en god laxmed wokade grönsaker. inget speciellt med det men man kan alltid bära med sig att en skinnfri laxfilé alltid blir grymt bra när den får ligga i 12 minuter i 200 grader. Pensla på något gott först - jag blandade 1 msk sweet chili med 1 msk japansk soja, salt och peppar) så är det liksom klart sen (den skinnfria laxen har du först placerat på lite olja i en ugnssäker form). Under tiden laxen står i ugnen fräser du lite fräscht grönt (här lite spetskål, röd paprika, purjolök, vitlök och strimlad morot) i olivolja och duttar mot slutet på 1 tsk sesamolja och 1 msk fisksås, om du känner för det. 1 msk sweet chili med
Alla dagar i veckan väljer jag den milda spetskålen före den fränare vitkålen. Hemma körde jag allt i ugnen och serverade med citronsmör och stekta citronhalvor