Spetskål och torskrygg recept

Torskrygg med ugnsbakad spetskål och champagnesås

Torskrygg med ugnsbakad spetskål och champagnesås

Ugnsbakad spetskål med brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Potatiskaka300 g fast potatis, skalad och fint skivad 300 g spetskål, grovt skuren 2 bananschalottenlökar, fint skivad 1 klyfta vitlök, finriven 100 g bladspenat 20 g parmesanost, finriven 3 ägg olivolja salt svartpeppar. 1Spetskålsallad med spenat150 g spetskål, finstrimlad 50 g bladspenat 1 bananschalottenlök, fint skivad 2 msk olivolja salt svartpeppar
Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Här använder jag spetskål, men om vitkålen är mjäll och fin går det lika bra. Att rosta kål i ugnen blir ett tillbehör som passar bra till kött, fisk och kyckling
En fräsch sallad med spetskål

En fräsch sallad med spetskål

salt och svartpeppar. Salladen blev ett fräscht tillbehör till kokt torskrygg. Med spetskål i kylen fick det bli en del av dagens sallad till fisken
Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt. 1Kålsallad med gurka0,5 spetskål, grovt skuret 1 gurka, skalad och grovt skuren 2 citroner, saften 50 g smör
Toast Skagen

Toast Skagen

Helgrillad spetskål med brynt smör . Rimmad torskrygg med hummersås, blomkålspuré, smörstekt hummer och
Rimmad torsk skaldjurssmör

Rimmad torsk skaldjurssmör

Koka upp och lägg i tärnad spetskål. Blanda vatten, socker, salt samt kryddor (se till så att socker och salt löser sig)

Restaurang - Riche

Igår bestod plat du jour av knaperstekt sidfläsk med fikonsky, syrad spetskåloch rostad mandelpotatis och den andra rätten vad halstrad gravlax med hovmästaresås och dillslungad potatis