Spetskål rostad recept

Rostad spetskål

Rostad spetskål

Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform

Rostad spetskål

Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform
Ugnsbakad/rostad spetskål

Ugnsbakad/rostad spetskål

  1 st Huvud spetskål.   1 st Huvud spetskål. 1  0,50 dl Olivolja. 1  10 g Vitlök. 1  Örtsalt. 1  Svartpeppar (nymalen)
Rostad spetskål med gröna blad och tahiniyoghurt

Rostad spetskål med gröna blad och tahiniyoghurt

Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad. 1-2 spetskål. 13 msk rostade nötter. 11-2 spetskål 2 buntar gröna blad (vattenkrasse, ruccola, ätbart ”ogräs” och blommor) 3 msk rostade nötter 4 skivor surdegsbröd 3 msk olivolja salt. 1Tahiniyoghurt1 dl fet yoghurt (tex grekisk) 0,5 tsk vitlök, riven 1 citron 1 msk tahiniDela spetskålen i 4 klyftor, salta på snittytan och ringla på lite olivolja. Ställ i ugn och låt rosta spetskålen i ca 30 minuter, den ska gärna får rejält med färg
Krämig fiskgratäng med rostade rotsaker och spetskål

Krämig fiskgratäng med rostade rotsaker och spetskål

Lägg spetskålen för sig och blanda det övriga. Servera fisken med de rostade grönsakerna. 500 g spetskål. 500 g torskfilé 300 g kålrot 2 morötter 2 sötpotatisar, små 1 fänkål, liten 500 g spetskål 1 rödlök 1 msk timjan, finhackad 1 schalottenlök, finhackad 1 citron, saften 2 dl vispgrädde 1 dl basilikablad, strimlade olivolja salt svartpeppar