Det var faktiskt länge sig vi gjorde hemmagjord så kallad ”skräpmat” så nu fick det bli en riktigt god kebabtallrik med pommes, goda såser och tillbehör
Servera pastaknytena tillsammans med såsen, soja och/eller sambal oelek (alt. Jag har själv ätit dumplings (eller dim sum som de även kallas) endast 3 gånger, varav 2 ggr hemmagjorda (inte av mig) med köpta plattor (inte dumplingsplattor utan någon annan variant) samt 1 gång på en japansk restaurang i Dubai, så jag är inte så erfaren inom området
I Frankrike finns en variant på baba ganoush som man där kallar för kaviar d’aubergine och man kan med fördel göra receptet nedan lite mer franskt genom att utesluta tahinin (sesampastan)
Servera med grönsaker, dippsås och en röd lite starkare sås. Kycklingbenen i sig har lite hetta så det passar utmärkt med grönsaksstavar och kalladippsåser till
Jag tänkte att jag skulle vara lite rolig när jag kombinerade smakerna i maten och valde att möta upp hallonölen med de klassiska lite starkare tonerna från het paprika i spetten och gräddig kålstuvning
0,5 tsk sambal oelek. 4 makrutlöv, fint hackade (även kallat kaffir lime, finns som torkade från Santa Maria eller i hel, torkad form i asiatiska butiker). den hackade gula löken, den krossade vitlöken, det hackade citrongräset, sambal oelek, garam masala, makrutlöven, korianderstjälkarna och 2 msk vatten. 0,5 tsk sambal oelek. 4 makrutlöv, fint hackade (även kallat kaffir lime, finns som torkade från Santa Maria eller i hel, torkad form i asiatiska butiker)
Jag tänkte att jag skulle vara lite rolig när jag kombinerade smakerna i maten och valde att möta upp hallonölen med de klassiska lite starkare tonerna från het paprika i spetten och gräddig kålstuvning
Såsen är sådär ljuvligt god enligt mig som älskar kombinationen av lite starkhet och lite sötma och den är inte helt slät heller utan något matig då det både är finhackad purjolök, paprika och röd lök i grytan eller vad man nu ska kalla rätten
Servera dem kalla eller varma. Dippsåser. Blanda samman vitlök, citrongräs, sesamolja och sambal oelek med kycklingköttet i en matberedare, mixa med korta intervaller samman till en färs
Häll tillbaka lök och äpplena i stekpannan och låt det fräsa upp, dofta över curryn och låt den fräsa med någon minut, häll på grädde, mjölk, chilisås och sambal oelek, rör om och smaka av med salt och peppar
Romanesco ser lite dinosaurielikt ut så jag kallar den dinosauriegrönsak. I en smakrik tomatsås kan man ha i rotfrukter, lök, morötter, vitlök, lite lite sambal oelek och torkade eller färska örtkryddor
När det börjar brynas tillsätts Sambal Oelek och sojan, rör runt. 1 tsk Sambal Oelek. Skölj av köttet, lägg det i en kastrull, täck det med kallt vatten och låt det koka upp över stark värme