Starka kalla såser sambal recept

Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Servera pastaknytena tillsammans med såsen, soja och/eller sambal oelek (alt. Jag har själv ätit dumplings (eller dim sum som de även kallas) endast 3 gånger, varav 2 ggr hemmagjorda (inte av mig) med köpta plattor (inte dumplingsplattor utan någon annan variant) samt 1 gång på en japansk restaurang i Dubai, så jag är inte så erfaren inom området
Het chili med nachos

Het chili med nachos

Servera med den kalla såsen, nachos, sallad, mer tomater, mer färsk frukt och väldigt mycket vatten att dricka
#16: AUBERGINE – baba ganoush

#16: AUBERGINE – baba ganoush

I Frankrike finns en variant på baba ganoush som man där kallar för kaviar d’aubergine och man kan med fördel göra receptet nedan lite mer franskt genom att utesluta tahinin (sesampastan)
Krispiga drumsticks med goda tillbehör

Krispiga drumsticks med goda tillbehör

Servera med grönsaker, dippsås och en röd lite starkare sås. Kycklingbenen i sig har lite hetta så det passar utmärkt med grönsaksstavar och kalladippsåser till
Life is good... Asiatisk curryräkgryta

Life is good... Asiatisk curryräkgryta

0,5 tsk sambal oelek. 4 makrutlöv, fint hackade (även kallat kaffir lime, finns som torkade från Santa Maria eller i hel, torkad form i asiatiska butiker). den hackade gula löken, den krossade vitlöken, det hackade citrongräset, sambal oelek, garam masala, makrutlöven, korianderstjälkarna och 2 msk vatten. 0,5 tsk sambal oelek. 4 makrutlöv, fint hackade (även kallat kaffir lime, finns som torkade från Santa Maria eller i hel, torkad form i asiatiska butiker)
Favorit i repris med smakrik supergod sås

Favorit i repris med smakrik supergod sås

Såsen är sådär ljuvligt god enligt mig som älskar kombinationen av lite starkhet och lite sötma och den är inte helt slät heller utan något matig då det både är finhackad purjolök, paprika och röd lök i grytan eller vad man nu ska kalla rätten
En buffé med asiatiska smaker

En buffé med asiatiska smaker

M de Minuty tyckte vi var ett väldigt lättdrucket och friskt rosévin var det som passade hur bra som helst till den lite mer kryddstarka maten
Chipotlesmör

Chipotlesmör

Prova en tesked i marinad till fläskkött eller kyckling, i hamburgersmeten, i kallasåser och såsom i dagens recept
Laxburgare, koriandersås och tabbouli.

Laxburgare, koriandersås och tabbouli.

*Smula ner den kalla laxen i blandingen och blanda tills det är några fasta laxbitar kvar. 1/2 tsk sambal oelek. 1/2 tsk sambal oelek

Grillad fläskfile i folie

Servera med klyftpotatis och den kalla såsen. Sambal oelek efter behov (hur starkt man vill ha det). Recept

DimSum

Servera dem kalla eller varma. Dippsåser. Blanda samman vitlök, citrongräs, sesamolja och sambal oelek med kycklingköttet i en matberedare, mixa med korta intervaller samman till en färs

Dansk fläskkotlett

Häll tillbaka lök och äpplena i stekpannan och låt det fräsa upp, dofta över curryn och låt den fräsa med någon minut, häll på grädde, mjölk, chilisås och sambal oelek, rör om och smaka av med salt och peppar

Att få barn att äta

Romanesco ser lite dinosaurielikt ut så jag kallar den dinosauriegrönsak. I en smakrik tomatsås kan man ha i rotfrukter, lök, morötter, vitlök, lite lite sambal oelek och torkade eller färska örtkryddor

Två-gånger-i-grytan-kött

När det börjar brynas tillsätts Sambal Oelek och sojan, rör runt. 1 tsk Sambal Oelek. Skölj av köttet, lägg det i en kastrull, täck det med kallt vatten och låt det koka upp över stark värme

Världens godaste mackor

Kebab är en turkisk specialitet, som ibland kallas "sis kebab". Om man lägger på en skiva tomat eller ananas kallas smörgåsen för Croque Madame