Jag har själv använt Hedhs metod flera gånger. Den färdiga surdegsgrunden förvarar vi alltså i kylen tills i morgon kväll då vi ska sätta igång att baka med den (vi väntar in eventuella eftersläntrare och surdegar som inte riktigt kommit igång)
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Med andra ord vill jag starta en surdeg. När jag startade den här bloggen var min tanke att jag skulle vara så opersonlig som möjligt
Bread and Beyond
Levain är alltså en deg gjort av vildjäst eller rättare sagt en deg gjort på en surdeg som startas med vildjäst och surdegen är liksom steget innan levain
Har också fått flera frågor om surdeg och nu kommer den pinsamma sanningen fram, jag har aldrig startat en surdeg utan har alltid fått utav någon annan