Starta surdeg jan hedh recept

Surdeg

Surdeg

starta så härAnvänd ett obehandlat och ekologiskt råg- eller vetemjöl, beroende på om du vill göra råg- eller vetesurdeg
Del 6: Vila nu, lilla surdeg

Del 6: Vila nu, lilla surdeg

Jag har själv använt Hedhs metod flera gånger. Den färdiga surdegsgrunden förvarar vi alltså i kylen tills i morgon kväll då vi ska sätta igång att baka med den (vi väntar in eventuella eftersläntrare och surdegar som inte riktigt kommit igång)
Levainbröd

Levainbröd

För ungefär en och en halv vecka sedan startade jag en rågsurdeg och en levain (vildjäst). Min rågsurdeg gick åt skogen, men det gjorde ingenting
Surdeg

Surdeg

Jag och Linda tröttnade på att äta dåligt dyrt bröd från affären, så vi beslutade oss för att starta en surdeg
Att rädda en surdeg

Att rädda en surdeg

JanHedhs metod. då är det bara att börja om från början igen. Min vetesurdeg har tydligen tröttnat på mig
Introduktion till surdeg

Introduktion till surdeg

Att starta en surdegskultur. Länge var jag skeptisk till surdeg men med tiden har jag insett hur pass bra det är
Midsommarbröd med Färskpotatis

Midsommarbröd med Färskpotatis

Starta ugnen. Surdeg. slut hittade jag ett i boken Bröd av JanHedh, ett bröd med. surdegen eller hela din Poolish i en stor bunke, smula ner jästen,
tjuriga degar och glada bagare...

tjuriga degar och glada bagare...

Startar du den idag, kan du baka godsakerna till helgen. Så har då även jag ramlat huvudstupa in i surdegarnas förlovade land
Söndagssurdeg

Söndagssurdeg

Med andra ord vill jag starta en surdeg. När jag startade den här bloggen var min tanke att jag skulle vara så opersonlig som möjligt

Levain är alltså en deg gjort av vildjäst eller rättare sagt en deg gjort på en surdeg som startas med vildjäst och surdegen är liksom steget innan levain

Olof Viktors kavring

Olof Viktors är ett företag som startades av JanHedh i Glemminge. Tillsätt skållning, surdeg och rågmjöl