När steken är klar silar man av skyn och gör en enkel sås. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Skumma av allt synligt fett från stekskyn. mörad. Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet
Stek oxkinderna och grönsakerna i smör och lägg dem i spadet. av med arrowrot. Man kan med gott resultat steka på köttet och sjuda dem direkt istället för att marinera
Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Placera ugnsgallret på nedre falsen, sätt in formen eller pannan och stek till önskad innertemperatur
Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Stick in en köttermometer så att hela röret kommer in och spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet