Här kommer ett riktigt fint middagsrecept till helgen. Förra lördagen tillagade jag mitt livs första älgfilé och om man får lov att vara lite nöjd med sig själv så lyckades jag riktigt bra med köttet
Köttet. Smörstek det rumsvarma älgköttet i stek pannan runt om. Salt och peppra. Stoppa in köttbiten i ugnen med en kötttermometer på ca 150 grader tills termometern visar 55 grader
Smör att steka i. Smör att steka i. Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
smör att steka brödet i. Bröden kan du stansa ut dagen innan, men de måste stekas samma dag. Om en vecka är det Alla hjärtans dag och det vill ni kanske fira lite mer än att bara mumsa i er vaniljhjärtan
Ur frysen kom en fin älgfilé upp i morse. När den tinat en stund på diskbänken skar jag skivor av den och lade på en skärbräda så att de fick rumstemperatur
Nu har jag städat bort från gårdagens festmiddag. Skönt att vi har diskmaskin. När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka
Koka på låg värme i ca 2 timmarBlanda mjölet med någon cl vatten och häll i nån minut innan stekarna är färdiga för servering för att få såsen tjockare
Jag har ju tre frysar fulla med älgkött så valet av kött var ju enkelt =0)Det fick bli älgfile som jag gnuggade in i "rubb" av örtkryddor, brynde på i stekpanna och sen satte termometer i och skjuts in i ugnen