Färskmakrill är ett måste när vi är på västkusten. färsk citron. vetemjöl att vända makrillen i. Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Filèa och skölj den färskamakrillen noga. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Koka upp soja tillsammans med mirin, sesamolja, honung, riven färsk ingefära och vitlök. Tillsätt lite salt och lägg upp på tallrik tillsammans med teriyakimakrill och limeklyftor samt toppa med rostade sesamfrön
kokt färskpotatis. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Stekt Sill med Grönsaksröra Jag har varit lite tveksam till att steka fisk i våra små lägenhetskök tidigare, men den här gången är vi lyckligt lottade och har spisfläkt
Salta och peppra makrillfiléerna och strö över hackad dill. Lägg upp salladen och makrillen på tallriken och avsluta med att skiva upp några citronklyftor som du kan pressa över salladen och fisken