Ikväll blev det i alla fall en macka med stekta kantareller på tunnbröd, ljuvligt gott. Stekta kantareller på tunnbröd 1 portion 50 g kantareller 1/2 dl hackad lök 2 msk persilja 1 bit tunnbröd smör salt peppar Hacka löken och dela på de stora kantarellerna. 50 g kantareller. 1/2 dl hackad lök
Finhacka löken och fräs i en stekpanna tills den blir glasig och gyllenbrun. Ta ut pajskalet, bred ut svamp- och lökblandningen över botten och häll över äggstanningen
Hacka lök och lägg i stekpannan med svampen och låt steka någon minut. Rensa och skiva kantarellerna. Stek kantarellerna i smör tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg
Lägg i kantarellerna och låt steka med några minuter. Stek löken i olivoljan, hacka dom soltorkade tomaterna och häll över löken, lägg i kycklingen och bryn i några minuter, salta och peppra
Bryn smöret och låt svampen steka gyllenbrun ett par minuter. Skär löken i smala strimlor. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rätt, en stuvning fungerar fint bara som komplement till kokta grönsaker