Steka makrill file recept

Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Inlagd stekt makrill

Inlagd stekt makrill

Vänd först filen i vetemjöl, sedan i vispat ägg och slutligen i ströbröd. Detta är en rätt som min mamma Wera alltid gjorde när vi hade stekt makrill över
INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

Det dröjde sedan inte länge innan svärfar Sven-Ove styrde ut skutan, eller snipan till pricken för årets första makrillfiske
Stekt makrill med wasabisås!

Stekt makrill med wasabisås!

Nu har sommaren kommit och med den makrillen, nyfångad stekt makrill är en perfekt sommarlunch. 4 makrillfiléer. 4 makrillfiléer 1 dl panko eller ströbröd
Stekt makrill med rårörda lingon och stuvad bladspenat

Stekt makrill med rårörda lingon och stuvad bladspenat

Servera makrillen tillsammans med kokt färskpotatis, spenat och rårörda lingon. Stek makrillfiléerna i 3-4 minuter på varje sida tillsammans med några dillkvistar. 6-10 makrillar (2-3 filéer per person)
Stekt panerad makrill

Stekt panerad makrill

Smör att steka i. 8 färska makrillfiléer. Tvätta potatisen och koka den. Blanda ströbrödet med ganska mycket salt, ca 1 tsk
Stekt makrill från Hönö

Stekt makrill från Hönö

Klar att servera till den stekta makrillen med kokt potatis och hemmagjord lingonsylt. cirka 600 gram makrillfilé. 600 gram makrillfilé
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Makrill måste vara pinfärsk och godast är de små fiskarna om man ska steka dem. Fileamakrillen och ta bort alla ben