Steka makrill med dill recept

Inlagd stekt makrill

Inlagd stekt makrill

Stek makrillen i rikligt med smör tills den är genomstekt och har fin färg. Gudomlikt gott med en knäckemacka till
Stekt makrill i senapsgrädde

Stekt makrill i senapsgrädde

smör och rapsolja att steka i. Makrillfiléer i en god sås med grov senap och massor av dill är en god sommarrätt
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden
Stekt makrill i repris

Stekt makrill i repris

smör och rapsolja att steka i. Här kommer en favorit i repris med massor av dill. Servera med nykokt färskpotatis
Stekt makrill med gräddsås

Stekt makrill med gräddsås

smör att steka i. Smaksätt meddill, salt och peppar. finhackad dill. Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna
INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

Strö över rikligt med färsk hackad dill och ställ kallt för att svalna ytterligare och för att fisken ska få gosa till sig i lagen
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Stekt makrill från Hönö

Stekt makrill från Hönö

Klar att servera till den stekta makrillenmed kokt potatis och hemmagjord lingonsylt. Stek i panna med rikligt med smör
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Grillad makrill med rabarbersalsa&stekt färskpotatis


Grillad makrill med rabarbersalsa&stekt färskpotatis



 Gnid in makrillen utvändigt med salt och peppar, invändigt med salt, peppar och oregano. Skär potatisen i mindre bitar och stek den i smör på medelvärme i cirka 8 minuter eller tills den börjar ta färg. Blanda ner dillen och stek i 2 minuter till. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 4 små (300-400 g) eller 2 stora (700-800 g) hela färska makrillar
. 
2 msk hackad dill