Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna
Stek makrillfiléerna i några minuter på varje sida tillsammans med några dillstjälkar. Servera makrillen tillsammans med spenat, rårörda lingon och kokt färskpotatis
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Gnid in makrillen utvändigt med salt och peppar, invändigt med salt, peppar och oregano. Skär potatisen i mindre bitar och stek den i smör på medelvärme i cirka 8 minuter eller tills den börjar ta färg. Blanda ner dillen och stek i 2 minuter till. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 4 små (300-400 g) eller 2 stora (700-800 g) hela färska makrillar . 2 msk hackad dill