Steka makrill med ströbröd recept

Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering medströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Inlagd stekt makrill

Inlagd stekt makrill

Stek makrillen i rikligt med smör tills den är genomstekt och har fin färg. Gudomlikt gott med en knäckemacka till
Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

Servera med spenatstuvning och en citronklyfta. Fräs löken mjuk i smör tillsammans med spenaten. Blanda ner stuvningen och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. Ca ½ dl ströbröd. Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er
INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

Det där med båtliv är inte min "cup of tea". ströbröd. Det dröjde sedan inte länge innan svärfar Sven-Ove styrde ut skutan, eller snipan till pricken för årets första makrillfiske
Stekt makrill med wasabisås!

Stekt makrill med wasabisås!

Nu har sommaren kommit och med den makrillen, nyfångad stekt makrill är en perfekt sommarlunch. Här med lite asiatiska smaker
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. Ca ½ dl ströbröd. Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er
Stekt panerad makrill

Stekt panerad makrill

Smör att steka i. Servera med potatisen, lingonsylt och tomat skuren i klyftor. Skölj bitarna och vänd dem sedan i ströbrödet
Stekt makrill med rabarberchutney

Stekt makrill med rabarberchutney

ströbröd. Salta och peppra makrillfiléerna. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med chutney, kokt potatis, sallad och citron
Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver


Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver



margarin eller smör, att steka i
. 
Vänd makrillen i ströbröd. Servera makrillenmed kokt potatis. Lägg tillbaka makrillen i stekpannan och tillsätt mellangrädde, soltorkade tomater, smaksättningen och oliver
Vardagssilver

Vardagssilver

Och att steka den hel, med ryggbenet kvar, panerad i en blandning av ströbröd och grovt rågmjöl, som man gör med vanlig stor sill, är en alldeles förträfflig vardagsmiddag, tillsammans med finskuren gräddstuvad purjo
Konsten att rensa kyl & frys

Konsten att rensa kyl & frys

Idag resulterade detta i en enkel men ack så god måltid, stekt makrillmed blomkålsmos och haricoverts
Makrillburgare

Makrillburgare

Servera med sötpotatispommes, pepparrotskräm och massa grönt. Näringsmässigt är makrill därför en riktig vinnare
Stekt makrill med sweetchilisås

Stekt makrill med sweetchilisås

 Börja med att vända fisken i vetemjölet, sen i ägget och avsluta medströbrödet. Makrill tillhör Sylvias favorit, här har jag klätt på den panering och stekt den riktigt knaprig i olja

Storfiskar'ns stekta makrill

Blanda mjöl och ströbröd i en plastpåse, krydda med salt och peppar och skaka ihop allt. Lägg lite smör och rejält med dill i makrillens "mage"
Stekt makrill med spenatyoghurt

Stekt makrill med spenatyoghurt

Stek makrill är alltid tacksamt att servera i vårt hus, tillbehören kan varieras i det oändliga, här en variant med spenat och vitlök

Stekt makrill

Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden