Servera med spenatstuvning och en citronklyfta. Fräs löken mjuk i smör tillsammans med spenaten. Blanda ner stuvningen och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt
Det där med båtliv är inte min "cup of tea". ströbröd. Det dröjde sedan inte länge innan svärfar Sven-Ove styrde ut skutan, eller snipan till pricken för årets första makrillfiske
Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
margarin eller smör, att steka i . Vänd makrillen i ströbröd. Servera makrillenmed kokt potatis. Lägg tillbaka makrillen i stekpannan och tillsätt mellangrädde, soltorkade tomater, smaksättningen och oliver
Och att steka den hel, med ryggbenet kvar, panerad i en blandning av ströbröd och grovt rågmjöl, som man gör med vanlig stor sill, är en alldeles förträfflig vardagsmiddag, tillsammans med finskuren gräddstuvad purjo
Börja med att vända fisken i vetemjölet, sen i ägget och avsluta medströbrödet. Makrill tillhör Sylvias favorit, här har jag klätt på den panering och stekt den riktigt knaprig i olja
Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden